Juridisch steunpunt

Ons steunpunt

Juridische hulp
Net als ieder ander kan een student tijdens zijn studie tegen problemen aanlopen. Er gaat iets mis met je gegevens in het systeem van de DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs), je huisbaas wil je zomaar het huis uitzetten of vraagt te veel huur voor jouw kamer, je docent heeft je tentamen kwijt gemaakt, je hebt te veel bijverdiend met je bijbaantje of dreigt je stufi kwijt te raken, om zomaar een aantal mogelijke dingen te noemen. Voor deze problemen en meer, meld je aan met link hier onder en de VSSD in samenwerking met Wetswinkel Delfland zullen je gratis helpen!

 

Strategische hulp
Naast juridisch advies bieden wij ook strategische hulp! Misschien wil je advies voor je startup, of voor je volgende project. Wij zullen jou in contact brengen met experts die hier van alles over weten en jou hulp kunnen bieden waar het nodig is. Meld je aan en de experts bij Spar-ring zullen je gratis helpen!

 

Meld je aan!
Denk je dat dit handig is voor jou? Twijfel niet! De VSSD is er voor jou. Hier zitten studenten voor je klaar die alles weten over deze onderwerpen en je graag willen helpen de problemen op te lossen. Meld je nu aan voor een gratis gesprek!

Voor juridisch advies, meld je aan op vssd.nl/judicialadvice, en voor strategisch advies, meld je aan op vssd.nl/strategicadvice.
Je kan ons ook altijd bereiken op bestuur@vssd.nl.

 

 

Interessante onderwerpen

Dienst Uitvoering Onderwijs

Je bent het niet eens met een beslissing van de DUO en wilt bezwaar maken. Of je hebt teveel bijverdiend, wat kan je nu het beste doen? De DUO komt op studenten vaak over als een onbuigzame bureaucratische organisatie maar vaak blijkt het toch nog mogelijk alle problemen op te lossen.
Lees hier verder...

Woonproblemen en de Huurcommissie

Kan een huisbaas je zomaar je kamer uit zetten wanneer hem/haar dat uitkomt? Lekt je kamer? Denk je dat je veel meer betaalt dan je zou moeten? Het steunpunt heeft een hoop expertise op het gebied van huisvesting en huurrecht. Wij kunnen je helpen om een procedure te starten bij de huurcommissie.
Lees hier verder...

Tijdelijke Onderhuur

De eerste kamer voor veel eerstejaars studenten is een kamer in onderhuur. Ze gebruiken deze kamer dan als een soort springplank naar een permanente kamer. Maar wat is onderhuur nu precies, en is het eigenlijk wel toegestaan?
Lees hier verder...

Onderwijsrecht

Worden je tentamens te laat nagekeken? Loopt je buiten jouw schuld studievertraging op, of wordt afstuderen je onmogelijk gemaakt? Vragen over je Bindend Studie Advies of Harde Knip, wat nu? Mail het steunpunt op bestuur@vssd.nl. Wij weten raad, zoeken het uit of verwijzen je door naar een instantie die het antwoord wel heeft op al jouw vragen over onderwijsrecht.

Informatie over Huurrecht

De VSSD heeft veel informatie over huurrecht beschikbaar in de vorm van een reader. Deze reader “Hufters en huurbazen” hoort bij de gelijknamige cursus die door de Vereniging voor Studie- en Studentenbelangen te Delft, de VSSD, wordt gegeven tijdens de Kamerzoekdagen in Delft. De Kamerzoekdagen worden georganiseerd door de studentenvereniging De Bolk en de VSSD en hebben als doel om aankomende eerstejaars studenten wegwijs te maken in het vinden van een kamer in Delft.
Lees hier verder...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief