Dienst Uitvoering Onderwijs

Dienst Uitvoering Onderwijs

Je bent het niet eens met een beslissing van de DUO en wilt bezwaar maken. Of je hebt teveel bijverdiend, wat kan je nu het beste doen? De DUO komt op studenten vaak over als een onbuigzame bureaucratische organisatie maar vaak blijkt het toch nog mogelijk alle problemen op te lossen.

Wijzig je adres bij de DUO en de gemeente!

De Dienst Uitvoering Onderwijs vergelijkt elk jaar het Gemeentelijk Basis Archief (GBA) waar iedere inwoner van een gemeente instaat, met het adres dat zij van jou hebben. Zijn die niet exact hetzelfde, dan volgt er een brief. Dit gebeurt meestal als studenten vergeten zijn hun adres door te geven. In deze brief staat dat je 4 weken hebt om de fout te herstellen. Dit kan heel simpel, via www.duo.nl. Doe je dit echter niet, dan heb je weinig kans meer.

Je krijgt dan namelijk een brief dat je, vanaf de periode dat de DUO de fout heeft geconcludeerd teveel geld hebt ontvangen. Dat kan dus van 6 maanden terug zijn en dat betekent dat ze dat geld inhouden op je stufi. Je krijgt dus nog een aantal maanden minder geld, ook als je dan alsnog direct je adres wijzigt. Je kunt hiertegen in beroep gaan, maar de DUO heeft zijn regels wat dit betreft behoorlijk dichtgespijkerd.

Andere problemen met DUO?

Heb je andere problemen met DUO en kom je er op hun website niet uit? Neem dan contact op met ons Steunpunt, je kunt mailen naar bestuur@vssd.nl.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief