Commissies

Delftsch Comité

Het Delftsch Comité is een enthousiaste groep studenten dat nadenkt over hoe de problemen waar wij als Delftse studenten tegenaan lopen kunnen worden opgelost. Dit houdt alle relevante onderwerpen in: huisvesting, onderwijskwaliteit, fietspaden, studieplekken, etc. Iedereen die interesse heeft kan deel uitmaken van het Delftsch Comité. Er vindt periodiek een informele borrel plaats waarbij actuele zaken worden besproken en waaruit een actieplan volgt. Deel uitmaken van het Delftsch Comité betekent dus daadwerkelijk een verschil maken!

Naast het Delftsch Comité zijn er ook commissies waarbij leden die er interesse in hebben de mogelijkheid krijgen om hun ondernemend, analytisch en creatief vermogen in te zetten om gave dingen te bereiken en zo nuttige organisatie-ervaring op te doen.

Onderzoekscommissie

Als er bepaalde onderzoeken nodig zijn om het standpunt van de VSSD uit te dragen, dan doet de Onderzoekscommissie dat. Ze maakt een keuze wat van belang is te onderzoeken om de Delftsche student zo goed mogelijk te helpen en voert dat dan zelfstandig uit. Zo is er bijvoorbeeld onderzoek gedaan naar de capaciteit op de TU Delft, waarbij de resultaten het landelijk nieuws haalden en de TU studieplekken nu langer open houdt. Je kunt natuurlijk moeilijk anderen overtuigen van de studentenmening als je deze niet kan bewijzen!

Promotiecommissie

De Promotiecommissie zorgt ervoor dat de studenten van Delft bekend zijn met de organisatie die zich inzet voor hun belangen. Door middel van onder andere social media, posters en ludieke acties komen ze te weten over wat de VSSD te bieden heeft en waarmee ze bij ons terecht kunnen. Je kunt natuurlijk het beste studenten helpen als ze weten dat je er voor ze bent!

Steunpunt

De VSSD heeft een juridisch steunpunt waar studenten met problemen naartoe kunnen komen. Hierbij kun je denken aan een te hoge huur of andere problemen met de verhuurder, maar ook als je bijvoorbeeld problemen hebt met RAS-maanden of het bindende studie advies kun je je hier melden. Zo kunnen wij als studenten altijd in ons recht blijven!

Beleidsgroepen

Naast de commissies zijn er ook beleidsgroepen. Dit zijn groepen die af en toe bij elkaar komen om te praten over zaken die momenteel op dit beleidsterrein aan de hand zijn. Zo kan er met een frisse blik naar problemen gekeken worden, maar het biedt ook een kans voor studenten om in een chille sfeer mee te praten over het gevoerd beleid van de VSSD.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief